Willkommen

Kære Gæster,

hjertelig velkommen i vores skønne Ferieby Süderlügum, idag en vigtig grænseby, som ligger ved den gamle „Hærvej“ (B5) fra Nord til syd. Den senere meget kendte „Oksevej“ fra Skagen til Wedel, og nuværende Bundesstraße 5, som løber parallelt med den Dansk-Tyske, fra Vesterhavet til Østersøen.

Bynavnet Süderlügum har forbindelse til det tidligere Cistercienser kloster i Løgumkloster og Nørreløgum i Danmark.

Süderlügum blev første gang nævnt i et officielt dokument i året 1177, og dagen i dag står der stadig en døbefont fra det 12. århundrede i vores skønne „Marienkirche“ (Mariekirke).I vores by er der mange forskellige Læger, 2 Apoteker, samt et bredt Udvalg af forretninger som har åbent alle ugens 7 dage, til sent om aftenen. Vi har også mange sportfaciliteter, herunder: opvarmet friluftbad, flere sportspladser, 3 tennisbaner, 2 dopp. Keglebaner og 3 ridebaner.

Kann de lide at spise ude, er der mange attraktive spisestedter i og omkring Süderlügum.

Glem hos os Deres hektiske hverdag, og nyd den mangfoldige natur som vores ferieområde har at byde på. Det klima som er ved havet, styrker Deres krop så De bedre kan modstå lunge/bronchie relaterede sygdomme, og De kann rekreere fra Deres stressede hverdag. Tag på trave/cykel ture i vore skove, eller ut i det uberørte marskland.(Cykler stiller vi til rådighed).

Såvel lystfiskere som soltilbedere kan her have et dejligt ophold. Naturelskere kan tage på Vadehavsture helt ud til de såkaldte Halliger, og derved nyde det fascinerede miljø der er i Vadehavet. På disse Vadehavs-vandreture bliver de ført af dygtige guider.